Zinculescu Florin - economist-contabil
Telefon: 0749.151.650

Tarife Contabilitate

Tarifele mele pentru contabilitate sunt Normale, asa cum le au majoritatea contabililor:

- 50 lei/luna pentru firmele fara activitate (pentru Declaratii fiscale)
- 100-200 lei/luna pentru firmele cu activitate Mica
- 200-400 lei/luna pentru firmele cu activitate Medie
- 400-800 lei/luna pentru firmele cu activitate Mare
- 800-1600 lei/luna pentru firmele cu activitate Foarte Mare.

In general, cand cineva cauta preturi pentru Servicii sau Bunuri, notiunea care il atrage cel mai mult este cea de ‘ieftin’. Cumparatorul uita ca ‘ieftin’, de obicei, inseamna calitate slaba, inferioara.

Numai pentru Bunurile fabricate in serie, care au aceeasi forma si caracteristici, se merita cautarea celui mai mic pret. Si asta, numai daca vanzatorul are si calitatea de proprietar al bunului respectiv, adica nu vinde bunul altuia 😊. (Vanzatorul poate fi uneori reprezentantul proprietarului, pe baza unui contract, a unei procuri/imputerniciri sau delegatii.)

In materie de Servicii, acestea nu pot fi perfect identice deoarece sunt prestate direct de oameni. Si oamenii sunt diferiti. Calitatea evidentei contabile poate varia foarte mult, depinde de experienta practica a contabilului. A cauta cel mai ieftin contabil mi se pare o eroare.

Desigur, cu totii ne dorim sa platim cat mai putin pentru bunuri/servicii de valoare ridicata. Numai ca, deja functioneaza o regula pe orice piata: la valoare mare - pret mare si la valoare mica - pret mic. Este o regula rezonabila, cu totii o acceptam si nu are rost sa cautam idealul pentru ca acest ideal (pret mic+calitate maxima+durata infinita) nu exista.

Din experienta pot sa afirm ca nici o firma nu este la fel ca alta.

In stabilirea tarifului pentru contabilitate Nu ma intereseaza ce Profit sau Cifra de afaceri obtine firma dvs. Abordarea mea este una corecta: estimez ce efort trebuie sa aloc pentru realizarea evidentei contabile. Iar efortul meu, ca si contabil, depinde de volumul de acte/documente si de complexitatea operatiunilor. La solicitare mica de efort - tarif mic, si invers. (Operatiuni mai complexe: activitate de productie, tranzactii in valuta, firma platitoare de TVA, impozit pe profit sau pe venitul nerezidentilor, credite/leasinguri, multe mijloace fixe reevaluate, etc.)

Tarifele mele Nu sunt mari deoarece:

  • nu am angajati cu care sa impart suma primita de la dvs
  • nu am cheltuieli suplimentare: chirie, utilitati


Citeste in continuare, cum mi-as alege contabilul