Zinculescu Florin - economist-contabil
Telefon: 0749.151.650

Tarife Contabilitate

Tarifele mele pentru contabilitate sunt Normale, asa cum le au majoritatea contabililor:

- 100-350 lei/luna pentru firmele cu activitate Mica
- 350-700 lei/luna pentru firmele cu activitate Medie
- 700-1000 lei/luna pentru firmele cu activitate Mare

Contactati-ma pentru o oferta rezonabila

In general, cand oamenii cauta preturi pentru Servicii sau Bunuri, notiunea care ii atrage cel mai mult este cea de ‘ieftin’. Cumparatorii uita ca ‘ieftin’ inseamna, de cele mai multe ori, calitate slaba, inferioara si chiar defecte.

Oricare intreprinzator (sau administrator de firma) isi doreste sa aiba o evidenta contabila intocmita corect, profesionist, conform normelor legale. Nimanui nu i-ar conveni, de exemplu, sa cumpere un autovehicul cu vicii (defectiuni) ascunse.

Numai pentru Bunurile fabricate in serie, care sunt identice, au aceeasi forma si caracteristici, se merita cautarea celui mai mic pret.

Serviciile, prin natura lor, sunt abstracte, necorporale si nu pot fi perfect identice fiindca sunt prestate de oameni. Si oamenii sunt diferiti. Tocmai de aceea consider ca pretul este secundar, ca importanta, si in primul rand trebuie evaluat omul care executa concret lucrarea contabila.

Calitatea evidentei contabile poate varia foarte mult, depinde de experienta teoretica si practica a contabilului. A cauta cel mai ieftin contabil este o eroare. Nici un contabil (avocat, doctor, inginer) bun nu are tariful mic.

Desigur, cu totii ne dorim sa platim cat mai putin pentru bunuri/servicii de calitate ridicata. Numai ca, deja functioneaza o regula pe orice piata: la calitate inalta - pret mare si la calitate mica - pret mic. Este o regula rezonabila, cu totii o acceptam si nu are rost sa cautam idealul pentru ca acest ideal (pret mic+calitate maxima+durata infinita) nu exista.

Din experienta pot sa afirm ca nici o firma nu este la fel ca alta.

In stabilirea tarifului pentru contabilitate Nu ma intereseaza ce Profit sau Cifra de afaceri obtine firma dvs. Abordarea mea este una corecta: estimez ce efort trebuie sa aloc pentru realizarea evidentei contabile. Iar efortul meu, ca si contabil, depinde de volumul de acte/documente si de complexitatea operatiunilor. La solicitare mica de efort - tarif mic, si invers. (Operatiuni mai complexe: activitate de productie, tranzactii in valuta, firma platitoare de TVA, impozit pe profit sau pe venitul nerezidentilor, credite/leasinguri, multe mijloace fixe reevaluate, etc.)

Tarifele mele Nu sunt mari deoarece:

  • nu am angajati cu care sa impart suma primita de la dvs
  • nu am cheltuieli suplimentare: chirie, utilitati


Citeste in continuare, cum mi-as alege contabilul